Zorgen dat uw motor goed kan ademen

Inlaatreiniging

Wat is het nut?

In de loop der jaren is er een hoop veranderd aan het inspuitsysteem van auto’s. Bij benzine motoren zijn de fabrikanten overgaan van indirecte injectie (inspuiting voor de inlaatklep) naar directe injectie (inspuiting direct in de cilinder). Hierdoor kan er een betere verbranding gegarandeerd worden en kan er meer vermogen uit kleinere motorblokken gehaald worden.

Het grote nadeel hiervan is wel dat de inlaatkleppen niet meer schoongespoeld worden door de brandstof. Dit resulteert in erge vervuiling op de inlaatkleppen. Hierdoor loopt de auto minder mooi en is er zelfs kans op storingen.

Door de inlaatkleppen te stralen zal er weer voldoende lucht door kunnen stromen waardoor uw motor een stuk rustiger en zuiniger zal lopen. Dit wordt ook wel walnut blasting of granulaat reiniging genoemd.

Uiteraard doen wij altijd een check van te voren hoe het gesteld is met de vervuiling van de inlaatkleppen. Doormiddel van foto’s kunnen wij u dan het verschil vooraf en achteraf laten zien.

Motoren en merken waarbij vervuiling vaak voorkomt :

  • BMW : bijna alle motoren na 2004
  • Peugeot : 1.2THP, 1.6THP en 1.6VTI
  • Citro├źn : 1.2THP, 1.6THP en 1.6VTI
  • Volkswagen : alle TSI en TFSI motoren
  • Skoda : alle TSI en TFSI motoren
  • Seat : alle TSI en TFSI motoren
  • Renault : alle TCE motoren
  • Ford : 1.0Ecoboost 
  • Nissan : 0.9 en 1.2 motoren
Gebaseerd op 12 recensies.
Ingeborg Weerstand
Ingeborg Weerstand
2022-07-21
We hebben twee auto's volledig in onderhoud bij Misha. Super service. Fijne man die meedenkt en deskundig is. Hij gaat door tot het probleem opgelost is.
Ruben De Vries
Ruben De Vries
2022-05-12
Eerlijke garage, goede service!
Bert Homan
Bert Homan
2022-03-04
Uitstekend garagebedrijf. Jonge dynamische eigenaar met passie voor klant en auto. Eerlijk advies, kundig in werkzaamheden. Alles gaat (vooraf indien gewenst) in overleg met de klant. Gezien het aanbod in Assen zeker de moeite waard je auto hier te laten onderhouden.
Woutjan Pera
Woutjan Pera
2021-08-21
jan vanderploeg
jan vanderploeg
2021-08-09
Terry Bakker
Terry Bakker
2021-08-08
Onderhoud top, service top!
Louwrens Janssen
Louwrens Janssen
2021-01-17
Goede communicatie en juiste diagnose. Persoonlijke en vriendelijke benadering
Henk Walters
Henk Walters
2021-01-11
Vriendelijke en eerlijke deskundige service. Vooraf wordt duidelijk de (on)mogelijkheden besproken en bij verassingen word je netjes ingelicht.